Shiatsu massage

WAT IS SHIATSU?

Shi waaat?
Shiatsu betekent letterlijk ‘ vingerdruk’ en is een Japanse drukpunt-therapie, gebaseerd op de principes van de Chinese Geneeskunde. Het is vergelijkbaar met acupunctuur, maar naalden worden ingeruild voor een werkwijze met vingers, handen, ellebogen en strekkingen.

In het Oosten wordt alles gezien als een vorm van energie. De Qi is de oersubstantie; ofwel levenskracht. In het westen wordt deze levenskracht aangeduid als energie. Qi stroomt door ons hele lichaam, in een netwerk van meridianen (energiebanen). Deze meridianen zijn verantwoordelijk voor het functioneren van alle in- en uitwendige organen. Wanneer de Qi-stroom wordt verstoord en stagneert, kunnen er klachten en uiteindelijk ziektes ontstaan.

Mijn doel is om samen met jou op zoek te gaan naar deze blokkades en de oorzaak van jouw klachten. Door specifieke meridianen en acupunten te behandelen, wordt de energiestroom gestimuleerd (of juist gedempt), zodat de lichaamsenergie (Qi) terug in balans komt. Het resultaat? Ziektes worden hiermee bestreden en de gezondheid gaat vooruit!

Shiatsu activeert het zelfgenezend vermogen en maakt ons bewust van de signalen van lichaam en geest. Daarnaast biedt een Shiatsu massage diepe ontspanning. Vanuit ontspanning wordt er ruimte gemaakt voor nieuwe kracht, inspiratie en ideeën.

Interesse in een ontspanningsmassage of behandeling?  Neem gerust contact met mij op.

Gezondheid is je grootste rijkdom