Zwangerschapsmassage

Gefeliciteerd met je zwangerschap.
Een nieuwe fase in je leven is aangebroken waarbij rust, gezondheid en goed voor jezelf zorgen voorop staat. De zwangerschap is een bijzondere periode waarin er veel verandert in het lichaam van de aanstaande moeder. Fysieke en hormonale veranderingen vinden plaats om ruimte te maken voor de ontwikkeling van het kindje en de bevalling. Daarom is een zwangerschapsmassage in deze periode een ware traktatie voor moeder en baby.


Klachten
Gedurende de zwangerschap kunnen er diverse klachten ontstaan, zoals rug- en nekpijn, bekkenklachten, vocht vasthouden, krampen, maagzuur, kortademigheid, slapeloosheid maar ook angst en stress kunnen een rol spelen. Een massage kan helpen deze klachten te verlichten of te verhelpen. De massage werkt pijn bestrijdend, verbetert de bloedcirculatie, drijft vocht af, kalmeert en zorgt voor diepe ontspanning.


Natuurlijke bevalling
Een shiatsu zwangerschapsmassage kan worden ingezet om een natuurlijke bevalling te stimuleren.
Tevens kan Shiatsu helpen bij het draaien van een baby’tje bij stuitligging.
Door gebruik te maken van speciale acupressuur punten en/of moxa.  


Diepe ontspanning en stress verlagend
Ook als er geen sprake is van klachten levert een massage een positieve bijdrage aan zowel moeder als baby. De hormonen die vrijkomen tijdens een massage geven een gevoel van geluk en welzijn, die via de placenta ook bij het kindje terecht komen. Dit zorgt ervoor dat het kindje ontspant en dat eventuele stress weg wordt genomen en meer balans wordt ervaren.


Shiatsu, adem en mindfulness
Ik combineer shiatsu massage, acupressuur punten, adem oefeningen en mindfulness voor een diepere verbinding met je lichaam en kindje.


Intake
Voor elke behandeling zal er een intakegesprek plaatsvinden. Zodat elke behandeling wordt afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeftes op dat moment.


Speciale zwangerschapsmassage tafel
De massages worden gegeven op een speciale zwangerschapstafel met uitsparingen voor de buik en borsten. De buik wordt hierbij ondersteund door een buikband, waardoor het mogelijk is voor de aanstaande moeder om weer eens op haar buik te liggen.


Vanaf 3 maanden
Zwangerschapsmassages worden gegeven vanaf drie maanden (het tweede trimester) en kunnen tot op de laatste dag van de zwangerschap gegeven worden. Zijn er complicaties waardoor je twijfelt of een zwangerschapsmassage iets voor jou is? Overleg dan graag eerst met jouw verloskundige.


Waar en wanneer?
Elke dinsdag en donderdag ben ik werkzaam bij de verloskundige praktijk van Mundo Vroedvrouwen in Scheveningen in Den Haag. 

Boek je massage via mijn online agenda
: klik hier


Zorg goed voor jezelf en je kindje